Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Múzeum v Nových Zámkoch predstaví zaujímavosti o krkavcovitých vtákoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Expozícia s názvom Havrany a ich príbuzní priblíži život, inteligenciu, miesto v prírode, vzťah s človekom a mýty a legendy, ktoré tieto vtáky obklopujú.

Nové Zámky 16. mája (TASR) - Krkavcovité vtáky žijúce na území Slovenska predstaví výstava, ktorú v piatok 21. mája sprístupnia v Múzeu Jána Thaina v Nových Zámkoch.

Expozícia s názvom Havrany a ich príbuzní priblíži život, inteligenciu, miesto v prírode, vzťah s človekom a mýty a legendy, ktoré tieto vtáky obklopujú. Autorkou výstavy je biologička Gemersko-malohonstského múzea Monika Gálffyová.

Výstava prostredníctvom fotografií a dermoplastických preparátov naučí návštevníkov rozlišovať jednotlivé druhy krkavcovitých vtákov. „Zoznámia sa s mýtmi, bájkami a poverami, ktoré sa s nimi spájajú, a budú si môcť vyskúšať, aké je to byť v ich hniezde. Na záver si pomocou interaktívnych hier budú môcť návštevníci overiť, či jednotlivé druhy týchto vtákov dokážu od seba odlíšiť,“ uviedli organizátori. Ako pripomenuli, výstava potrvá do 31. júla.