Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NATANKOVALI A NEZAPLATILI: Mužov chytila políca

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR PZ v Bratislave

Policajti začali unikajúce vozidlo ihneď prenasledovať.

Bratislava 16. januára (TASR) - Dopravní policajti z Malaciek v noci zadržali dvoch mužov, ktorí mali krátko predtým na čerpacej stanici natankovať bez zaplatenia. Zároveň jeden mal nastúpiť do výkonu trestu. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Policajná hliadka sa podľa nej krátko pred polnocou na odpočívadle Sekule v smere do Bratislavy rozhodla zastaviť a skontrolovať vozidlo, ktorého vodič nereagoval na výzvu na zastavenie a s vozidlom sa dal na únik lesnou cestou z diaľničného odpočívadla smerom do obce Sekule.

"Policajti začali unikajúce vozidlo ihneď prenasledovať. Na výzvy výstražného zvukového znamenia vodič zastavil až po niekoľkých kilometroch v lesnom poraste pred obcou Borský Svätý Jur," priblížila Mihalíková. Dodala, že po zastavení vozidla chcel vodič uniknúť, no policajti zadržali jeho aj spolujazdca. Lustráciou v policajných evidenciách zistili, že na spolujazdca bol Okresným súdom v Malackách vydaný príkaz na dodanie do výkonu trestu. Vodičovi, ktorý je podozrivý zo spáchania viacerých dopravných priestupkov, zakázali ďalšiu jazdu a zadržali vodičský preukaz. Oboch mužov eskortovali na policajné oddelenie.

Policajti podľa hovorkyne až následne zistili, že muži mali krátko pred ich zastavením natankovať na čerpacej stanici v Sekuliach bez zaplatenia. Vyšetrovať krádež bude vecne a miestne príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Trnava. "Pri použití donucovacích prostriedkov nedošlo k zraneniu zadržaných osôb," povedala Mihalíková.