Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Muž chcel okradnúť ženu s chodúľkou, plány mu prekazila okoloidúca

Na policajnej snímke chodúľka napadnutej ženy. Foto: Facebook/Polícia sr - Košický kraj

Obvinený muž mal k poškodenej pristúpiť odzadu a vziať tašku s nákupom, peňaženkou a dokladmi zavesenú na rukoväti chodúľky.

Turňa nad Bodvou 22. júla (TASR) - Trest odňatia slobody na tri až desať rokov hrozí 59-ročnému mužovi z okresu Košice-okolie, ktorý v pondelok (18. 7.) popoludní v Turni nad Bodvou okradol 50-ročnú ženu pohybujúcu sa s pomocou takzvanej chodúľky. Polícii sa ho podarilo vypátrať krátko po čine aj napriek tomu, že z miesta krádeže ušiel. TASR o prípade informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Obvinený muž mal k poškodenej pristúpiť odzadu a vziať tašku s nákupom, peňaženkou a dokladmi zavesenú na rukoväti chodúľky. Z miesta činu sa potom pokúšal utiecť. "V momente, keď poškodená žena začala kričať, aby jej tašku vrátil, na situáciu zareagovala žena, ktorá kráčala okolo. Neváhala, rozbehla sa k mužovi, tašku mu vytrhla a vrátila poškodenej žene," doplnila Mésarová. Páchateľ i žena, ktorá poškodenej pomohla, následne z miesta odišli.

Privolaná policajná hliadka mala podozrivého muža vypátrať krátko po čine vďaka "výbornej miestnej a osobnej znalosti". Podozrivého po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení zabezpečených dôkazov zo skutku obvinili, stíhaný je na slobode.