Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Mužovi, ktorý strieľal v centre Bratislavy, hrozí až desaťročný trest

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Muž pred hliadkou zahodil kapsičku, v ktorej sa nachádzalo vrecúško s neznámou kryštalickou látkou.

Bratislava 8. novembra (TASR) – Mužovi, ktorý cez víkend strieľal v centre Bratislavy, hrozí v prípade preukázania viny až desaťročný trest. Polícia 30-ročného Tomášovi Š. obvinila z trestného činu výtržníctva spáchaného závažnejším spôsobom konania, ako aj zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

"Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal v sobotu (6. 11.) v ranných hodinách na Obchodnej ulici obvinený po predchádzajúcej slovnej výmene s iným mužom vytiahnuť plynovú strelnú zbraň a dvakrát po ňom vystreliť," uviedol hovorca. Polícia následne začala s prehľadávaním okolia, pričom podozrivého spozorovala pod autom v jednom z dvorov na Obchodnej ulici.

Muž pred hliadkou zahodil kapsičku, v ktorej sa nachádzalo vrecúško s neznámou kryštalickou látkou. Výsledky skúmania v Kriminalistickom a expertíznom ústave PZ ukázali, že zaistené množstvo kryštalickej látky zodpovedá celkovo 558 dávkam metamfetamínu.

"Obvinený muž je v súčasnosti umiestnený v cele policajného zaistenia, vyšetrovateľom bol spracovaný podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby," dodal Szeiff.