Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Muž, ktorý narazil do ľudí v Červenej Vode, bude stíhaný väzobne

Na snímke vpravo obžalovaný Sabinovčan prichádza na súd v Prešove 27. mája 2024. Foto: TASR - Maroš Černý

Počas spoločenskej akcie Sabinovčan s osobným autom na viacerých miestach narazil do ľudí, pričom v troch prípadoch išlo o maloleté osoby.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Prešov 27. mája (TASR) - Sabinovčan, ktorý v sobotu (25. 5.) v Červenej Vode v okrese Sabinov narazil do ľudí, bude stíhaný väzobne. V pondelok o tom rozhodol samosudca Okresného súdu Prešov Marek Čech.

"Výsluch bol veľmi krátky. Obvinený uviedol len toľko, že to ľutuje, nič viac. Už si zjavne uvedomuje dosah svojho konania. Bol vzatý do väzby z dôvodu útekovej väzby a z dôvodu, že by mohol pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Vzdal sa práva podať sťažnosť. Väzba je právoplatná," uviedol Čech.

Vyšetrovanie bude podľa prokurátora Okresnej prokuratúry Prešov ďalej pokračovať. "Je to všeobecné ohrozenie, jazda pod vplyvom alkoholu, ako aj neposkytnutie pomoci, čiže z troch skutkov je momentálne obvinený," doplnil.

Podľa obhajcu Jozefa Elsnera obvinený muž tvrdí, že si absolútne nič nepamätá. "Tvrdí, že bol v šoku. Nevedel, ani kedy sadol do auta, ani ako ním išiel. Uvedomuje si to, prejavil účinnú ľútosť," povedal s tým, že žiadne iné látky v tele obvineného okrem alkoholu neboli zistené.

K nehode došlo v sobotu v Červenej Vode v okrese Sabinov, 59-ročný Sabinovčan podľa polície počas spoločenskej akcie s osobným autom na viacerých miestach narazil do ľudí. Záchranári informovali, že zranených bolo šesť ľudí, z toho boli tri deti, ktoré utrpeli najvážnejšie zranenia. Muž bol podrobený dychovým skúškam, výsledky všetkých presiahli dve promile.

Polícia muža obvinila z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu s trestnými činmi neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny mu hrozí odňatie slobody na 20 až 25 rokov alebo až na doživotie.

Snímka z miesta činu.
Foto: Facebook Polícia SR - Prešovský kraj



Stav zranených po sobotňajšej nehode v Červenej Vode je stabilizovaný



Po sobotňajšej (25. 5.) zrážke s autom v obci Červená Voda v okrese Sabinov je stav piatich zranených stabilizovaný. Pre TASR to uviedli tri nemocnice na východe Slovenska, kde sú hospitalizovaní.

"Päťročné dievčatko je v starostlivosti Detskej fakultnej nemocnice (DFN) Košice na Klinike pediatrickej anestéziológie a intenzívnej medicíny a je v stabilizovanom stave," uviedla pre TASR hovorkyňa DFN Zuzana Baníková.

Jedno dieťa je hospitalizované aj v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura (UNLP) v Košiciach. "Dieťa, ktoré utrpelo vážny úraz, podstúpilo v nedeľu (26. 5.) na Klinike úrazovej chirurgie operáciu. Je v stabilizovanom stave, monitorované na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Lekári u dieťaťa aktuálne sledujú vývoj posttraumatických zmien," spresnila pre TASR vedúca komunikačného odboru UNLP Ladislava Šustová.

V starostlivosti lekárov prešovskej nemocnice ostávajú po nehode traja pacienti - dve ženy a jedno dieťa. "Dieťa absolvovalo operáciu, má ťažké zranenie, dve ženy stredne ťažké zranenia. Všetci sú mimo ohrozenia života," povedala PR manažérka Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove Martina Pavliková.

Počas spoločenskej akcie Sabinovčan s osobným autom na viacerých miestach narazil do ľudí, pričom v troch prípadoch išlo o maloleté osoby. Záchranári počas víkendu informovali, že zranených bolo šesť ľudí, z toho tri deti, ktoré utrpeli najvážnejšie zranenia. Z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu s trestnými činmi neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky obvinila polícia 59-ročného vodiča.

HROZÍ MU DOŽIVOTIE: Sabinovčan v Červenej Vode narazil do ľudí



Z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného v súbehu s trestnými činmi neposkytnutia pomoci a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia obvinila 59-ročného vodiča, ktorý v sobotu (25. 5.) v Červenej Vode v okrese Sabinov narazil do ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Počas spoločenskej akcie Sabinovčan s osobným autom na viacerých miestach narazil do ľudí, pričom v troch prípadoch išlo o maloleté osoby. Záchranári počas víkendu informovali, že zranených bolo šesť ľudí, z toho boli tri deti, ktoré utrpeli najvážnejšie zranenia.

"Zranenia všetkých si vyžiadali lekársku pomoc. Vodič bez toho, aby poskytol pomoc zraneným osobám, z miesta ušiel. Policajná hliadka ho v krátkom čase na ulici Priemyselná štvrť vypátrala a bol obmedzený na osobnej slobode. Muž bol podrobený dychovým skúškam, výsledky všetkých presiahli dve promile," priblížila Ligdayová s tým, že muž bol zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia.

Prípad rieši prešovský krajský policajný vyšetrovateľ, ktorý podľa jej slov vykonáva všetky potrebné procesné úkony. Mužovi v prípade preukázania viny hrozí odňatie slobody na 20 až 25 rokov alebo až na doživotie.