Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

MVO budú po druhý raz sláviť Vianoce v lete v Bratislave

Foto: ludialudom.sk

Návštevníci sa dozvedia informácie o ich práci, aktuálnych i budúcich projektoch, organizácie im zároveň ponúknu aj výrobky z chránených dielní, rôzne dobroty a chýbať nebude ani charitatívny bazár.

Bratislava 18. júna (TASR) - Dvadsaťdva mimovládnych organizácií (MVO) sa predstaví v sobotu (22.6.) pred bratislavskou Starou tržnicou na Námestí SNP počas podujatia Vianoce v lete. Návštevníci sa dozvedia informácie o ich práci, aktuálnych i budúcich projektoch, organizácie im zároveň ponúknu aj výrobky z chránených dielní, rôzne dobroty a chýbať nebude ani charitatívny bazár.

"Pred Vianocami sme akoby citlivejší voči potrebám iných. Snažíme sa im pomôcť, no v ostatných mesiacoch chuť prispieť núdznym či na dobré projekty klesá. Vlani sme si povedali, že ak stimulom majú byť Vianoce, tak urobíme ešte jedny v lete. Po ich úspechu organizujeme už druhý ročník, omnoho bohatší a atraktívnejší pre návštevníkov," vysvetlil Roland Kyška, výkonný riaditeľ 4people, n. o., ktorá prevádzkuje darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk a zároveň organizuje toto podujatie.

Okrem trhoviska mimovládnych organizácií čaká na návštevníkov na Námestí SNP bohatý kultúrny program. Vystúpi Ľudová hudba Slovenského ľudového umeleckého kolektívu, La3no Cubano, brušné tanečnice, mažoretky, kúzelník a mnoho amatérskych umelcov. Rôznym súťažiam a atrakciám sa potešia najmä deti. Budú vyrábať vianočné ozdoby, pretekať sa, skúšať svoje reflexy a po absolvovaní súťaží každé čaká darček od Mikuláša. A určite o sebe dajú vedieť aj počas veľkého bubnového workshopu.

"Novinkou tohto ročníka sú diskusie, ktoré v spolupráci s Centrom pre filantropiu pripravujeme na pôde susedného Poľského inštitútu. Pôjde o sériu debát na najrozličnejšie témy. Hovoriť sa bude o verejnom priestore, o tom, aký je život s pubertiakom či so starším alebo s chorým človekom. Návštevníci uvidia aj ukážky canisterapie a nielen tí skôr narodení si budú môcť pod dohľadom lekára otestovať pamäť," priblížila projektová manažérka portálu ĽudiaĽuďom.sk Daniela Lališová.

Priateľský happening má za cieľ získať zdroje na činnosť mimovládnych organizácií, ktoré budú môcť návštevníci priamo na mieste podporiť.

Na Vianociach v lete organizátori po prvý raz verejne predvedú aj mobilnú aplikáciu darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. Ide o vôbec prvú mobilnú aplikáciu tohto druhu na Slovensku. Jej používatelia si budú môcť jednoducho cez svoj smartphone prezrieť výzvy na podporu na portáli, prispieť na ne, ale aj dražiť v benefičných charitatívnych e-aukciách.