Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Myjava po pandemickej prestávke poskytne dotácie na kultúru a šport

Ilustračná fotka Foto: TASR/DPA

Uchádzať sa o ne môžu fyzické osoby za účelom podpory prospešných služieb a prospešných alebo verejnoprospešných účelov pri príprave a realizácii aktivít v oblasti kultúry a športu.

Myjava 10. januára (TASR) - Po pandemickej prestávke poskytne v roku 2023 mesto Myjava pre fyzické osoby opäť dotácie na kultúrne a športové podujatia realizované na území mesta. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.

Uchádzať sa o ne môžu fyzické osoby za účelom podpory prospešných služieb a prospešných alebo verejnoprospešných účelov pri príprave a realizácii aktivít v oblasti kultúry a športu. "Finančný príspevok samospráva poskytne na základe písomnej žiadosti, ktorú žiadateľ doručí najneskôr 31. januára do podateľne mestského úradu," uviedol Hrin.

Ako doplnil, pri rozhodovaní o výške príspevku sa napríklad prihliada na význam plánovaných aktivít pre mesto, na finančnú náročnosť realizovaných činností alebo samotnú účelnosť príspevku.

"Treba pamätať na to, že finančný príspevok od mesta je doplnkovým zdrojom a nie je možné z neho vykryť celú navrhovanú činnosť žiadateľa. Na poskytnutie príspevku neexistuje právny nárok," informoval hovorca mesta.