Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na myjavských kopaniciach sa začína Vianočný jarmek

Kopanice v kroji na Košariskách v okrese Myjava 13. júla 2019. FOTO TASR - Róbert Fritz Foto: TASR

Súčasťou trhov budú aj stánky s občerstvením. Návštevníci môžu ochutnať rôzne špeciality.

Myjava 10. decembra (TASR) – Tradičné špeciality a pestrý kultúrny program ponúka Vianočný jarmek, ktorý sa v utorok začína na Námestí M. R. Štefánika v Myjave. Pred mestským úradom potrvá do 14. decembra, keď bude ukončený tradičnou kopaničiarskou zabíjačkou.

Kultúrny program otvoria o 17.00 h deti zo Základnej školy na Štúrovej ulici a po nich bude od 18.00 h pódium patriť speváckej skupine Bukovčané. "Obyvatelia a návštevníci Myjavy majú možnosť zažiť sviatočnú atmosféru kopaničiarskej dedinky, ktorú budú dotvárať svojimi aktivitami organizácie pôsobiace na území mesta. Napríklad školy, Domov sociálnych služieb Úsvit, Centrum sociálnych služieb Jesienka, Červený kríž a ďalší," uviedol hovorca mesta Marek Hrin.

Súčasťou trhov budú aj stánky s občerstvením. Návštevníci môžu ochutnať rôzne špeciality. "V jarmočnom sortimente nebudú chýbať vianočné oblátky, dekorácie a ozdoby, sviečky či drevené hračky. Čo sa týka jedla a nápojov, nájdeme tu kapustnicu, lokše, grilované syry, mäsové špeciality, wafle, dobrú kávu, pečené gaštany, oriešky v karameli, punč a ďalšie dobroty," doplnil hovorca.