Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Myjava začne zbierku pre ľudí z Ukrajiny, ubytovalo už prvé dve rodiny

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mesto rieši aj otázky spojené s existovania ukrajinských občanov.

Myjava 28. februára (TASR) – Mesto Myjava začne v pondelok materiálnu a potravinovú zbierku pre ľudí z Ukrajiny zasiahnutých vojnou. TASR o tom informoval hovorca mesta Marek Hrin.

Zoznam materiálu, ktorý bude mesto zbierať, zverejnilo na webovom sídle. "Prosíme, aby občania iné veci nenosili. Najmä nie šatstvo. To nie je aktuálne predmetom zbierky a nebudeme ho prijímať. Ďakujeme všetkým, ktorí sa doteraz na základe víkendovej výzvy ozvali a ponúkli možnosť ubytovania pre utečencov," uviedol Hrin.

V prípade potreby je mesto schopné zabezpečiť ubytovanie pre približne 60 až 80 ľudí. "Sme v kontakte s občanmi Ukrajiny, ktorí u nás žijú a pracujú. Prvé dve rodiny sme už u nás na Myjave ubytovali. Očakávame príchod ďalších, najmä rodinných príslušníkov a príbuzných tých, ktorí už u nás sú," informoval hovorca mesta.

Ako doplnil, mesto rieši aj s tým spojené otázky ďalšieho existovania ukrajinských občanov. "Ide o prípadný transfer z východnej hranice, zdravotnú starostlivosť, školské vyučovanie, zaradenie do sociálneho systému a podobne," povedal Hrin.