Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Obyvatelia Nových Zámkov môžu požiadať o nový sociálny príspevok

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Podľa mestského úradu je v Nových Zámkoch 1502 potenciálnych žiadateľov.

Nové Zámky 16. augusta (TASR) - Obyvatelia Nových Zámkov, ktorí sa ocitli v zlej sociálnej situácii, môžu získať od mesta nový príspevok. Zásady jeho poskytovania schválili mestskí poslanci ešte v júni. Žiadosť o jeho poskytnutie musia záujemcovia podať najneskôr do konca septembra.

Ako sa uvádza v zásadách o poskytovaní príspevku krízovej intervencie, jednorazová pomoc môže byť poskytnutá v maximálnej výške 2000 eur. "Príspevok je možné poskytnúť aj opakovane, maximálne však do výšky 500 eur," uviedla radnica. Podľa mestského úradu je v Nových Zámkoch 1502 potenciálnych žiadateľov. "Predpokladaná maximálna potreba zvýšenia tejto položky v rozpočte na rok 2023 je 150.200 eur," doplnil magistrát.

Ako pripomenul, mesto má už dlhšie vypracované zásady, na základe ktorých poskytuje pomoc ľuďom v ťažkej sociálnej situácii. "Je medzi nimi aj príspevok na vykurovanie formou drevených brikiet a palivového dreva. Nový príspevok dopĺňa okruh oprávnených žiadateľov, ktorí majú nízky príjem či zvýšené životné náklady," dodal magistrát.