Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na advent sa do Trnavy vracia škriatok Krémeš a jeho kúzlo

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Hra sa začína pri mestskej veži a deti zvládnu trasu do pol hodiny. Pomocou aplikácie môžu rozsvietiť lampu, roztočiť kompas či rozozvučať nástroj trúbšlakčelo.

Trnava 7. novembra (TASR) – Po letnej prestávke sa k trnavským deťom vracia škriatok Krémeš, ktorý ich minulú zimu sprevádzal interaktívnou hrou Škriatkovo kúzlo. Najmenší si tak znovu s pomocou mobilných telefónov môžu v centre Trnavy zahrať hru plnú napätia a tajomstiev. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

„Online hru a zároveň citlivý príbeh o hľadaní domova sme priniesli minulý rok v čase adventu,“ uviedla Majtánová. Doteraz ju vyskúšalo viac ako 2500 detí. A práve ich úlohou po pripojení sa na webovú stránku skriatkovia.trnava.sk je pomôcť Krémešovi, ktorý mrzne v starej topánke, nájsť domov.

Hra sa začína pri mestskej veži a deti zvládnu trasu do pol hodiny. Pomocou aplikácie môžu rozsvietiť lampu, roztočiť kompas či rozozvučať nástroj trúbšlakčelo. V hre je aj škriatkovský prevodník krokov, deti v nej musia pospájať škriatkovské dvojice, lúštiť tajnô „o“ alebo nájsť spiaceho Krémeša. Okrem toho skrýva aj recept na voňavé maslové sušienky či Škriatkovské ôsmoro. Na jednotlivých zastávkach hráčov sprevádza hlas herca, trnavského rodáka Dana Heribana.

Nápad, ktorý je oživením zimnej Trnavy, realizoval tvorivý tím scenáristky Jany Pekárkovej, programátora Martina Poláka, ilustrátora Jána Baláža, scénickej výtvarníčky Nade Salbotovej, scénografky Barbory Rajčanovej, skladateľa Tomáša Köppla a Patrika Grosingera z Ústavu aplikovanej mechaniky a mechatroniky.