Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na alkohol zabudnite aj na kolobežke, pripomína polícia

Osoby na elektrickej kolobežke nie sú považované za chodcov, ale za vodičov nemotorového vozidla, u ktorého na pohon slúži okrem ľudskej sily aj pomocný motorček. Foto: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti upozorňujú, že osoby na elektrickej kolobežke nie sú považované za chodcov, ale za vodičov nemotorového vozidla poháňaného ľudskou silou a pomocným motorčekom.

Bratislava 13. júla (TASR) - Bratislavskí dopravní policajti vyšetrujú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v sobotu 11. júla v mestskej časti Petržalka.

Podľa doterajších informácií 44–ročný muž viedol elektrickú kolobežku po chodníku na Romanovej ulici, pričom sa jej vedeniu plne nevenoval, stratil rovnováhu, spadol na zem a utrpel zranenie, ktoré mu na mieste ošetrili privolaní záchranári. Policajti mu v dychu namerali 2,04 promile alkoholu. Informujú o tom bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

Policajti upozorňujú, že osoby na elektrickej kolobežke nie sú považované za chodcov, ale za vodičov nemotorového vozidla poháňaného ľudskou silou a pomocným motorčekom. Vodiči elektrických kolobežiek preto nesmú byť pod vplyvom alkoholu. Úplný zákaz požitia alkoholu neplatí iba v prípade jazdy v obci či meste, alebo na ceste vyhradenej pre cyklistov. "Aj v tomto prípade však nesmie hodnota alkoholu v krvi presiahnuť 0,5 promile," uviedla polícia.



"Aj na elektrických kolobežkách je potrebné dodržiavať všetky pravidlá cestnej premávky. Jazdite s rozumom a rešpektom k svojmu okoliu," pripomínajú policajti.





lum liv