Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Regióny

Na autobusovej stanici v Bratislave zriadili infopoint pre utečencov

Na snímke dievča zabalené v deke po príchode na Slovensko z Ukrajiny na slovenskej strane hraničného priechodu pre peších v obci Veľké Slemence, okres Michalovce v utorok 1. marca 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

Ukrajinci informačné centrum nájdu na -1. podlaží, v priestoroch budúceho lounge a je prístupné dvoma vchodmi, jedným priamo z výstupísk a druhým z priestorov vnútorného foyer stanice.

Bratislava 1. marca (TASR) - Na autobusovej stanici na bratislavských Mlynských nivách zriadili od utorka infopoint pre utečencov z vojnou zasiahnutej Ukrajiny. Pre TASR to potvrdil hovorca prevádzkovateľa stanice, spoločnosti Slovak Lines, Štefan Bako.

"Infopoint poskytuje prichádzajúcim Ukrajincom všetky potrebné informácie, vrátane možností ubytovania či transferu. Snahou je, aby bol neustále dostupný aj personál komunikujúci v ukrajinskom jazyku," priblížil Bako.

Ukrajinci informačné centrum nájdu na -1. podlaží, v priestoroch budúceho lounge a je prístupné dvoma vchodmi, jedným priamo z výstupísk a druhým z priestorov vnútorného foyer stanice. Otvorené bude každý deň od 9.00 do 15.00 h.