Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Na banskobystrickom sídlisku Sásová otvorili opravený vnútroblok

Na snímke zrekonštruovaný vnútroblok na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici 2. júla 2022. Foto: TASR - Lukáš Mužla

V rámci revitalizácie bolo vo vnútrobloku zrekonštruovaných viac ako 4000 štvorcových metrov chodníkov a spevnených plôch vrátane vstupov do bytových domov či schodísk.

Banská Bystrica 2. júla (TASR) - Na banskobystrickom sídlisku Sásová v sobotu podvečer slávnostne otvorili komplexne zrekonštruovaný vnútroblok medzi ulicami Tatranská, Sitnianska a Strážovská. Okrem kultúrno-športového programu sa obyvatelia sídliska dočkali aj slávnostného spustenia novej fontány.

Na obyvateľov Sásovej čakal vo vnútrobloku kultúrny program či športové aktivity na zrekonštruovaných ihriskách. Najmenší návštevníci mohli za prítomnosti mestských policajtov vyskúšať nové dopravné ihrisko, umelcom zas bola k dispozícii tvorivá street art galéria. V rámci otvorenia vnútrobloku bola slávnostne spustená i nová fontána s farebným osvetlením.

"Som rád, že po dialógu s obyvateľmi sme našli množstvo podnetov a nápadov, ako tento vnútroblok využiť a aké prvky by tu mali byť, aby slúžil všetkým vekovým kategóriám," uviedol pre TASR primátor mesta Ján Nosko.

Na snímke zrekonštruovaný vnútroblok na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici 2. júla 2022.
Foto: TASR - Lukáš Mužla


Práce na rekonštrukcii najväčšieho banskobystrického vnútrobloku s rozlohou 4,5 hektára odštartovala samospráva vlani koncom mája. Mesto na projekt za približne 1,3 milióna eur získalo financie z európskych fondov.

V rámci revitalizácie bolo vo vnútrobloku zrekonštruovaných viac ako 4000 štvorcových metrov chodníkov a spevnených plôch vrátane vstupov do bytových domov či schodísk. V areáli pribudli nové športové plochy, detské ihrisko z prírodných materiálov, exteriérová školská trieda či fitnes zóna. Verejný priestor bol doplnený o lavičky, prístrešky, stojany na bicykle, verejné osvetlenie a zeleň.

Na snímke zrekonštruovaný vnútroblok na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici 2. júla 2022.
Foto: TASR - Lukáš Mužla