Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na Bezovci otvorili zimnú sezónu, lyžuje sa na svahu Chirana

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Štyri zjazdovky s vlekmi pre svoju rôznorodosť obťažnosti vyhovujú lyžiarom začiatočníkom v rámci lyžiarskych výcvikov, mierne pokročilým i náročným lyžiarom a snowboardistom.

Piešťany 30. decembra (TASR) - Lyžiarske stredisko Bezovec pri Piešťanoch otvorilo zimnú sezónu. Lyžovať sa dá zatiaľ na svahu Chirana, kde uvádza prevádzkovateľ, spoločnosť Ski-Bezovec, na svojom webe desaťcentimetrovú pokrývku technického snehu s obmedzenými možnosťami. Na Silvestra avizuje otváraciu dobu do 9.00 do 16.00 h.

Ostatné svahy – Dedovka, Päťstovka a Lomená sú nateraz na lyžovanie nevhodné. Na Bezovec chodia lyžovať domáci i športovci zo západného Slovenska, najmä z južných okresov. Lyžiarske stredisko v pohorí Považský Inovec nesie názov podľa vrchu Bezovec, ležiaceho v nadmorskej výške 748 metrov. Štyri zjazdovky s vlekmi pre svoju rôznorodosť obťažnosti vyhovujú lyžiarom začiatočníkom v rámci lyžiarskych výcvikov, mierne pokročilým i náročným lyžiarom a snowboardistom. Prepravná kapacita je 3000 osôb za hodinu.