Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Na Bezovci sa lyžuje na technickom snehu

Ilustračné foto Foto: František Iván

Lyžiarske stredisko Bezovec v pohorí Považský Inovec je ľahko dostupné automobilovou a autobusovou dopravou s parkovacími kapacitami priamo v centre strediska a so záchytným parkoviskom.

Piešťany 8. januára (TASR) – V lyžiarskom stredisku Bezovec pri Piešťanoch majú lyžiari aktuálne k dispozícii dve zo štyroch zjazdoviek. Po umelom zasnežovaní otvorili dva dni po Silvestri zjazdovku s vlekom LV300, prezývanú Chirana a LV 200 Dedovku. Pre najmenších a neskúsených je otvorená lyžiarska škola.

Výška pokrývky je 30 centimetrov na oboch sprístupnených svahoch, podmienky na lyžovanie sú dobré. Pre návštevníkov je v stredisku zabezpečené občerstvenie, v blízkosti niekoľko možností ubytovania. Na Bezovec chodia lyžovať domáci i športovci zo západného Slovenska, najmä z južných okresov. Webová stránka Ski Bezovec ponúka záujemcom možnosť pozrieť si situáciu na svahoch cez webkameru i informáciu o aktuálnom počasí. Otvorené je denne od 9.00 do 20.00 hodiny.

Lyžiarske stredisko Bezovec v pohorí Považský Inovec je ľahko dostupné automobilovou a autobusovou dopravou s parkovacími kapacitami priamo v centre strediska a so záchytným parkoviskom. Nesie názov podľa vrchu Bezovec, ležiaceho v nadmorskej výške 748 m. Má päť zjazdoviek s orientáciou na všetky svetové strany - 1100 a 500 metrov dlhé pretekárske, stredne ťažké - 300-metrovú s názvom Chirana a 600-metrovú lomenú a aj 200 metrov dlhú ľahkú zjazdovku s názvom Dedovka. Pre svoju rôznorodosť obtiažnosti je stredisko predurčené pre lyžiarov začiatočníkov v rámci lyžiarskych výcvikov, mierne pokročilých i náročných lyžiarov a snowboardistov. Prepravná kapacita je 3000 osôb za hodinu.