Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Na Bratislavskom hrade bude diskusia o udalostiach v auguste 1968

Bratislavský hrad, ilustračná snímka. Foto: Teraz.TV

Organizuje ho Historické múzeum Slovenského národného múzea (SNM) v spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN).

Bratislava 20. augusta (TASR) – Rôzne súvislosti s udalosťami v Československu spred 50 rokov sa možno dozvedieť na diskusnom podujatí s názvom August 1968. Uskutoční sa s voľným vstupom v utorok 21. augusta o 17.30 hodine v kinotéke na druhom poschodí Bratislavského hradu.

Organizuje ho Historické múzeum Slovenského národného múzea (SNM) v spolupráci s Ústavom pamäti národa (ÚPN). Diskutujúci Peter Jašek (ÚPN), Marek Junek (Národné múzeum Praha) a Stanislav Sikora (Historický ústav Slovenskej akadémie vied) okrem iného povedia, ako udalosti spôsobené vpádom vojsk Varšavskej zmluvy do Československa vplývali na každodenný život obyčajných ľudí.

"Moderátor podujatia Michal Hvorecký bude s hosťami diskutovať na rôzne témy. Napríklad, aký bol politický kontext na medzinárodnej i domácej scéne, ohlas kultúrnej obce doma a v zahraničí, dopad Pražskej jari a následnej okupácie na spoločnosť, ako aj kto boli osobnosti Pražskej jari," informuje vedúca oddelenia prezentácie Historického múzea SNM Andrea Litváková.