Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na Budatínskej ulici v Bratislave spadlo lešenie, neprežil 1 človek

Na snímke padnuté pracovné lešenie na Budatínskej ulici v Bratislave 18. novembra 2021. Foto: TASR - Pavol Zachar

Na mieste sa nachádzajú desiati príslušníci HaZZ s troma kusmi hasičskej techniky.

Bratislava 18. novembra (TASR) – Pád pracovného lešenia na Budatínskej ulici v Bratislave vo štvrtok popoludní neprežila jedna osoba. Pre TASR to potvrdil Július Pavčo z operačného strediska Záchrannej a zdravotnej služby.

Pavčo poznamenal, že aj napriek snahe záchranárov sa jednu osobu nepodarilo zachrániť.



Operačné stredisko hasičského a záchranného zboru v Bratislave uviedlo, že po príjazde hasičov bolo prieskumom zistené, že ide o pád lešenia s tromi robotníkmi z výšky piateho poschodia. Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru spresnila, že na mieste sa nachádzali dve pracovné plošiny, pričom došlo k nakloneniu jednej z nich, čo spôsobilo následný pád jednej z osôb. "V čase udalosti sa na plošinách nachádzali celkom štyri osoby," priblížila.



Podľa slov Križanovej jedna z osôb bola z plošiny zachránená použitím lezeckej techniky a ďalšie dve hasiči zachránili cez okno bytu. "Osobu, ktorá utrpela pri páde vážne zranenia, sa ani napriek resuscitácii nepodarilo oživiť a svojim zraneniam na mieste podľahla. Zachránené osoby sa nachádzajú v opatere hasičov a posádky záchrannej zdravotnej služby," dodala Križanová. Ako uzavrela, momentálne prebieha určovanie taktiky na zabezpečenie pracovných plošín.