Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na cestách Košického kraja zistili dopoludnia päť porušení opatrení

Na snímke policajti kontrolujú dodržiavanie protipandemických opatrení na Zelenom dvore v Košiciach 27. januára 2021. Foto: TASR - František Iván

Policajti sa zamerali najmä na kontrolu opodstatnenosti pohybu osôb, respektíve účelu ich cesty v čase zákazu vychádzania.

Košice 27. januára (TASR) – Policajti na cestách Košického kraja počas stredajšej dopoludňajšej akcie skontrolovali 397 vozidiel a zistili päť porušení v súvislosti s dodržiavaním nariadených opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Každý prípad budú riešiť individuálne. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že v náhodných kontrolách vo zvýšenej miere budú pokračovať.

Policajti sa zamerali najmä na kontrolu opodstatnenosti pohybu osôb, respektíve účelu ich cesty v čase zákazu vychádzania či na kontrolu certifikátov o vykonanom teste na ochorenie COVID-19. „Kontrolovali aj dodržiavanie aktuálnych epidemiologických opatrení, najmä povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest. Sankcie zostávajú vo výške ako doposiaľ, v blokovom konaní do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur,“ dodala Ivanová.