Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na Deň bryndze prišlo do Vígľaša-Pstruši vyše 3000 návštevníkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Na Masarykovom dvore na návštevníkov čakali ukážky strihania oviec, výroby májovej bryndze či predstavenie rôznych tradičných remesiel z rôznych kútov Slovenska.

Vígľaš-Pstruša 7. mája (TASR) – Na tretí ročník celoslovenského podujatia Deň bryndze, ktorý sa konal v sobotu na Masarykovom dvore vo Vígľaši-Pstruši v okrese Detva, prišlo vyše 3000 návštevníkov. Podujatie bolo spojené i s trhom plemenných baranov, na ktorom chovatelia predstavili približne 200 zvierat. Pre TASR to za organizátorov uviedla Patrícia Chlebničanová.

Na Masarykovom dvore na návštevníkov čakali ukážky strihania oviec, výroby májovej bryndze či predstavenie rôznych tradičných remesiel z rôznych kútov Slovenska. Pripravený bol i kultúrny program v podaní regionálnych folklórnych súborov.

Súčasťou podujatia bol aj trh plemenných baranov organizovaný Zväzom chovateľov oviec a kôz na Slovensku. "Išlo o ukážku tých najlepších baranov, ktorých si chovatelia mohli zakúpiť do svojho stáda. Predstavených bolo približne 200 baranov," priblížila Chlebničanová.

Deň bryndze vo Vígľaši-Pstruši sa na Podpoľaní konal už tretíkrát a podľa organizátorov je o podujatie každý rok čoraz väčší záujem. "V našom regióne máme aj najstaršiu fungujúcu bryndziareň na Slovensku, čo tejto myšlienke tiež pomáha," dodala Chlebničanová.