Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Na dodržiavanie karantény v Sačurove majú dohliadať policajti

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V prípade zistenia porušenia karantény má tiež obec zabezpečiť obmedzenie pohybu dotknutých osôb v rámci obce a informovať o tom RÚVZ.

Sačurov 27. januára (TASR) – Na dodržiavanie karantény z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 má v obci Sačurov v okrese Vranov nad Topľou dohliadať samospráva za asistencie polície. Vyplýva to z vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom vo Vranove nad Topľou.

"Obec Sačurov povinná zabezpečiť kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení, izolácie v domácom prostredí osobám pozitívnym na ochorenie COVID-19, ako aj všetkým osobám, ktoré boli v úzkom kontakte s osobami pozitívnymi na ochorenie COVID-19 a ktoré sú obyvateľmi bytových domov a rodinných domov na Davidovskej ulici č. 265 a 266 v obci Sačurov za asistencie príslušníkov Policajného zboru," nariadila regionálna hygienička Ľudmila Rosiarová v utorok (26. 1). V prípade zistenia porušenia karantény má tiež obec zabezpečiť obmedzenie pohybu dotknutých osôb v rámci obce a informovať o tom RÚVZ.

Samospráva má tiež zabezpečiť dezinfekciu verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti karantenizovaných bytových a rodinných domov.