Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na dubnickom sídlisku Centrum I pribudnú parkoviská pre takmer 40 áut

Ilustračná snímka Foto: TASR - Pavol Zachar

Súčasťou výstavby nových parkovísk bude aj výmena niekoľkých stĺpov verejného osvetlenia a výsadba desiatich stromov, uviedol Králik

Dubnica nad Váhom 20. októbra (TASR) – Dve nové parkoviská s celkovou kapacitou 37 parkovacích miest začala dubnická radnica stavať na sídlisku Centrum I. Slúžiť majú predovšetkým pre obyvateľov dvoch priľahlých bytových domov.

Ako informoval vedúci stavebného úradu v Dubnici nad Váhom Jozef Králik, celková investícia mesta na vybudovanie oboch parkovísk bude takmer 104.000 eur, zhotoviteľ by ich mal postaviť do konca novembra.

„Pôjde o kolmé parkovacie státia, ktoré vytvoria pri jednej bytovej jednotke 18 parkovacích státí, pri druhej bytovke pôjde o 19 nových parkovacích miest. Súčasťou projektu je aj výmena povrchu vozovky a rozšírenie komunikácie tak, aby bol umožnený vjazd a výjazd vozidiel na parkovaciu plochu,“ priblížil Králik.

Ako dodal, súčasťou výstavby nových parkovísk bude aj výmena niekoľkých stĺpov verejného osvetlenia a výsadba desiatich stromov.