Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na Dunaji v noci horel hausboat, zranila sa jedna osoba

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

K dnešnému požiaru došlo na Jaroveckom ramene v Bratislave, bratislavskí a čuňovskí hasiči tam zasahovali v noci od 2.20 h. do skorého rána.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Bratislavskí policajti vyšetrujú požiar hausbótu na Jaroveckom ramene Dunaja, ku ktorému došlo v skorých ranných hodinách. Zrejme nebol úmyselný. Na hausbóte vznikla škoda vo výške viac ako 100.000 eur. Informoval o tom dnes bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár.

"Podľa predbežného vyjadrenia zisťovateľa príčin požiaru, požiar nevznikol úmyselným konaním, ale z nedbanlivosti. Presnú príčinu však ukáže až ďalšie vyšetrovanie," uviedol hovorca. V súčasnosti sa podľa jeho slov na mieste nachádzajú policajti a pracovníci z kriminalisticko–expertízneho ústavu, "ktorí tam vykonávajú neodkladné a neopakovateľné úkony". Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Pri požiari od 02.20 h do rána zasahovali bratislavskí a čunovskí hasiči. "Spolu boli nasadené štyri kusy hasičskej techniky a 12 príslušníkov z HaZÚ a OHZ Čunovo s jedným kusom techniky a tromi členmi," priblížilo operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Hasičská jednotka použila na likvidáciu požiaru tri C prúdy. "Po likvidácii požiaru o 06.16 h odovzdali hasičské jednotky miesto udalosti majiteľovi a vrátili sa na svoje základne," uzavreli hasiči s tým, že pri požiari utrpela ľahké zranenie jedna osoba, ktorú vyšetrila hasičská záchranná služba.