Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na ekumenickom pašiovom sprievode očakávajú stovky veriacich

Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván

Podujatie je spoločným dielom desiatky michalovských cirkví. Má už viac ako desaťročnú tradíciu.

Michalovce 23. marca (TASR) – Centrum Michaloviec zaplnia po roku veriaci viacerých cirkví. Na Veľký piatok (25.3.) sa tam spoločne zapoja do tradičného sprievodu.

Ekumenický pašiový sprievod v Michalovciach prechádza každoročne po inej trase. Tentoraz odštartuje pri farskom kostole Saleziánov na Špitálskej ulici a povedie až ku kostolu Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania na Masarykovej ulici. Veriaci sa pred vydaním na púť stretnú o 13.30 h pred Chemkostav arénou.

Podujatie je spoločným dielom desiatky michalovských cirkví. Má už viac ako desaťročnú tradíciu. "Mesto Michalovce pomáha organizátorom s tlačou brožúrky piesní a organizáciou dopravy počas pochodu," priblížila hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

"Každoročne pozývame ľudí na verejné priestranstvo, aby sme spoločne šli za krížom Pána Ježiša Krista. Jedným srdcom a jednou mysľou si chceme každoročne uctiť Spasiteľa a udalosti, ktoré sa stali na Veľký piatok," informoval TASR jeden z organizátorov podujatia, farár Juraj Gajdošoci.

Ako dodal, sprievod sa v piatok zastaví na desiatich miestach, kde zaznejú slová evanjelia, ako aj modlitby a piesne zúčastnených cirkví. Organizátori rátajú aj v tomto roku s hojnou účasťou verejnosti. Do sprievodu sa spravidla zapája asi 600 veriacich rôzneho veku. Ide o Michalovčanov, ale aj veriacich z blízkeho okolia.