Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Na festivale príležitostí ponúkajú prácu desiatky spoločností

Za účasti viac ako 70 vystavovateľov sa v stredu začal v Košiciach festival príležitostí Profesia days. Počas dvoch dní ponúkne návštevníkom voľné pracovné miesta v rôznych sektoroch. Cieľovou skupinou sú ľudia v Košickom a Prešovskom kraji.Košice, 5. októbra 2022. Foto: TASR - Milan Kapusta

Počas dvoch dní ponúkne návštevníkom voľné pracovné miesta v rôznych sektoroch. Cieľovou skupinou sú ľudia v Košickom a Prešovskom kraji.

Košice 5. októbra (TASR) - Za účasti viac ako 70 vystavovateľov sa v stredu začal v Košiciach festival príležitostí Profesia days. Počas dvoch dní ponúkne návštevníkom voľné pracovné miesta v rôznych sektoroch. Cieľovou skupinou sú ľudia v Košickom a Prešovskom kraji.

Veľtrh v Kulturparku ponúka podľa organizátorov pracovné miesta či stáže v oblastiach, ako je administratíva, marketing, obchod, cestovný ruch, gastro či informačné technológie. Súčasťou programu sú aj prednášky, diskusie a ďalšie aktivity, môžu tak zaujať aj zamestnaných, mamičky na materskej či ďalšie špecifické skupiny. Cieľom podujatia je zabezpečiť, aby ľudia rozumeli trhu práce, spoznávali nové trendy a vedeli, čo robiť pre to, aby zostali žiadanými. Novinkou je tento rok špecializovaný program pre ľudí nad 45 rokov. Novinkou je aj Skill Lab zóna, kde si záujemcovia môžu otestovať svoje mäkké či tvrdé zručnosti.

V rámci programu na dvoch pódiách vystúpia cestovateľský bloger Milan Bardún, známy ako Milan bez mapy, spevák Lukáš Adamec, zakladateľ herného vývojárskeho štúdia Peter Nagy, moderátorka podcastu Nevyhorení Zuzana Matuščáková, koučka Lívia Pastoreková a ďalší.

"Vystupovať budú práve ľudia z východoslovenského regiónu, z Košíc, ktorí povedia svoj príbeh, možno úspechy, neúspechy, čo im pomohlo v tých najťažších chvíľach, ako sa posunúť. Myslím si, že to bude veľmi inšpiratívne," uviedla riaditeľka portálu Profesia.sk Ivana Molnárová.

Štvrtý ročník podujatia sa v Košiciach koná pre pandémiu po dvojročnej pauze, prvýkrát trvá až dva dni.