Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na festivale v košickom Kulturparku sa predstavia amatérske divadlá

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Po každom predstavení bude diskusia o hre a krátke zhodnotenie výkonu ochotníkov odborníkmi na divadelnú tvorbu.

Košice 11. novembra (TASR) - Trojdňový Festival amatérskych divadiel sa v piatok začína v Košiciach. Pre neprofesionálne súbory ponúka príležitosť prezentovať svoju činnosť pred publikom a ukázať svoj talent. V programe tretieho ročníka sa v Kasárňach/Kulturparku predstaví deväť divadiel z Košíc a Starého Tekova.

"Je priestorom na vzájomnú spoluprácu a vďaka pestrej palete divadelných žánrov sa otvára možnosť na inšpiráciu či objektívnu kritiku," informovali o festivale organizátori. Po každom predstavení bude diskusia o hre a krátke zhodnotenie výkonu ochotníkov odborníkmi na divadelnú tvorbu.

Na javisku sa predstavia Celkom malé divadlo, Divadlo P. A., Castellum Cassovia, Študentské divadlo Gymnázia na Alejovej v Košiciach, Divadlo nad vecou, Sociálne divadlo Hopi hope, Konzervatórium Jozefa Adamoviča Košice, Lietadlo z pivnice a Divadlo KONJA.

Divadelný maratón odštartuje v piatok večer Celkom malé divadlo zo Starého Tekova s komediálnou drámou Ako uvariť žabu a košické Divadlo P. A. s komédiou INSTAntná láska. V sobotu (19. 11.) festival ponúkne divákom tri predstavenia a v nedeľu (20. 11.) ďalšie štyri.