Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na gymnáziu v Dunajskej Strede sprístupnili obnovený športový areál

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Zrekonštruované športoviská sprístupnili počas osláv 70. výročia vzniku gymnázia.

Dunajská Streda 8. septembra (TASR) – V priestoroch Gymnázia Ármina Vámbéryho s vyučovacím jazykom maďarským v Dunajskej Strede, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj (TTSK), sprístupnili druhú časť zrekonštruovaného vonkajšieho športového areálu gymnázia. TASR o tom informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Samosprávny kraj na jeseň 2021 dokončil prvú etapu rekonštrukcie vonkajšieho športoviska. Začiatkom školského roka 2022/2023 bola ukončená modernizácia, ktorá sa týkala priľahlého basketbalového a volejbalového ihriska. Celková cena prác dosiahla 235.000 eur. "Atraktivitu a kvalitu vzdelávania zriaďovateľ systematicky zvyšuje aj prostredníctvom investícií. Z rozpočtu sme vyčlenili financie napríklad na rekonštrukciu elektroinštalácie alebo fasády, ako aj na vybudovanie výťahu pre zdravotne znevýhodnených. Najčerstvejšou novinkou sú kompletne zrekonštruované vonkajšie ihriská," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Zrekonštruované športoviská sprístupnili počas osláv 70. výročia vzniku gymnázia. "Gymnázium viackrát zmenilo názov, ale nestratilo dobré meno. Ide o výsledok kvalitnej práce niekoľkých generácií učiteľov a, samozrejme, aj študentov. Svedčia o tom vedomosti a schopnosti tisícov z nich. V posledných rokoch dosahujú študenti významné úspechy v informatických, matematických a fyzikálnych súťažiach," doplnila riaditeľka gymnázia Aneta Valkai.

Investícia je súčasťou rozsiahleho plánu na výstavbu a modernizáciu športovísk pri 13 stredných školách vo všetkých okresoch v hodnote sedem miliónov eur. Medzi projektami realizovanými na území mesta Dunajská Streda je aj výstavba novej telocvične pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu, rekonštrukcia plavárne na Strednej odbornej škole (SOŠ) rozvoja vidieka s vyučovacím jazykom maďarským, ako aj obnova telocvične a modernizácia vonkajšieho ihriska na SOŠ stavebnej s vyučovacím jazykom maďarským.