Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Na Hlavné námestie v Bratislave sa po pandémii vracia Gypsy Fest

Na archívnej snímke atmosféra počas vystúpenia českej skupiny Imperio počas druhého festivalového dňa Gypsy Festu 2019, venovanému domácim rómskym kapelám a interpretom na Hlavnom námestí v Bratislave 26. júla 2019. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Sobota bude patriť predstaveniu rómskeho divadla Romathan s tradičnými piesňami a ľudovými tancami, ale aj koncertu Patrika "Rytmusa" Vrbovského, na ktorom vystúpi aj Anita Soul a Igor Kmeťo ml.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Po ročnej pandemickej pauze sa do hlavného mesta opäť vracia medzinárodný rómsky festival Gypsy Fest. Jeho v poradí 14. ročník sa uskutoční od piatka do soboty (3. 9.) na Hlavnom námestí v Bratislave.

"Gypsy Fest po ročnej koronavírusovej pauze opäť prináša do hlavného mesta exkluzívne koncerty špičkových rómskych umelcov," pozývajú organizátori.

V piatok večer sa návštevníkom predstaví napríklad česká kapela Imperio či spevák Ricardo Kwiek. Sobota bude patriť predstaveniu rómskeho divadla Romathan s tradičnými piesňami a ľudovými tancami, ale aj koncertu Patrika "Rytmusa" Vrbovského, na ktorom vystúpi aj Anita Soul a Igor Kmeťo ml.

Gypsy Fest je najväčším rómskym festivalom, ktorý sa na Slovensku organizuje od roku 2008. Počas 13 rokov na ňom vystúpili umelci z Brazílie, Indie, Argentíny, Španielska, Švédska, Nemecka, Rakúska, Macedónska, Srbska, Rumunska, Bulharska, Ruska, Litvy, Lotyšska, Ukrajiny, Poľska, Maďarska, Česka a Slovenska.

Súčasťou festivalu sú aj rôzne sprievodné nehudobné podujatia. Ich cieľom je upozorniť verejnosť na pozitívne rómske vzory.