Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na hlavnom južnom ťahu v Banskobystrickom kraji sa kolóny netvoria

Na snímke dopravný policajt počas hliadky pri ceste I/16 na hranici okresov Rimavská Sobota a Lučenec 8. apríla 2020. Dopravná situácia na hlavnom južnom ťahu I/16 je na území Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) bezproblémová a na ceste sa nevytvárajú kolóny. Foto: TASR - Branislav Caban

Policajti na juhu BBSK počas dňa kontrolovali hranice okresov iba na významnejších cestných ťahoch, autá však zastavovali len minimálne a kolóny sa teda nevytvárali.

Banská Bystrica 8. apríla (TASR) – Dopravná situácia na hlavnom južnom ťahu I/16 je na území Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) bezproblémová a na ceste sa nevytvárajú kolóny. Pre TASR to potvrdil starší referent špecialista oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Mário Bóna.

„V tejto chvíli, čo som komunikoval aj s kolegami, by situácia mala byť pokojná. Horšie to bolo ráno, keď ľudia cestovali do práce. Vtedy vznikali kolóny a boli trochu zdržania,“ konkretizoval Bóna.

Policajti na juhu BBSK počas dňa kontrolovali hranice okresov iba na významnejších cestných ťahoch, autá však zastavovali len minimálne a kolóny sa teda nevytvárali. Viaceré hranice okresov na cestách druhej triedy boli úplne bez policajných kontrol, napríklad medzi okresmi Rimavská Sobota a Poltár.