Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Na Hlavnom námestí sa páry pokúsia o rekord v tanci cha-cha

Seniorfest 2013 sa oficiálne začal 1. októbra. V rámci akcie Deň zdravia sa mohli seniori poradiť s odborníkmi o svojom zdraví.

Bratislava 4. októbra (TASR) - Na Hlavnom námestí v Bratislave sa bude v sobotu (5.10.) tancovať cha-cha, chýbať nebude ani pokus o rekord v počte tancujúcich párov. Pre TASR to uviedla Daniela Rodinová z referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta.

"Bratislavskej samospráve nie je život seniorov ľahostajný, čoho dôkazom je aj množstvo podujatí a projektov realizovaných hlavným mestom počas celého roka. Akýmsi symbolickým vyvrcholením je tradičné októbrové podujatie Seniorfest v rámci Mesiaca úcty k starším," uviedla. Tohtoročné podujatie prináša okrem akcií plných kultúrnych zážitkov, či projektov zameraných na zdravie a pohyb Bratislavčanov – seniorov, aj možnosť pripomenúť si tanečné kroky a zatancovať si so svojím partnerom alebo známym či známou.

Podujatie s názvom Dance rekord 2013, organizované pod záštitou hlavného mesta a primátora Milana Ftáčnika, však nie je venované výhradne len tým skôr narodeným. "Zabaviť sa a rozhýbať svoje telo v rytme cha-cha môžu aj mladšie ročníky. Snahou je totiž nielen vytvoriť skvelú atmosféru v centre mesta, zhodiť nejaké to deko z váhy tancom pod holým nebom, ale pokúsiť sa zároveň vytvoriť rekord v počte párov tancujúcich cha-cha choreografiu," vysvetľuje Rodinová. Okrem samotného pokusu o rekord sú pripravené tanečné exhibície profesionálnych tanečníkov, chýbať nebude ani tombola. Podujatie sa začína o 15.00 h a potrvá do 18.30 h, vstup na podujatie je voľný.

Seniorfest 2013 sa oficiálne začal 1. októbra. V rámci akcie "Deň zdravia" sa mohli seniori poradiť s odborníkmi o svojom zdraví a podstúpiť bezplatné vyšetrenie krvného tlaku, cholesterolu či množstva cukru v organizme. Zároveň mestská samospráva pre nich otvorila Seniorfitpark v Kultúrno-komunitnom centre Zora na Trnávke v Ružinove, kde môžu športovať, udržiavať si zdravý životný štýl a kondíciu, relaxovať v kolektíve pri spoločných cvičeniach, ale aj individuálne.

Počas mesiaca úcty k starším sú však pripravené aj ďalšie zaujímavé akcie a podujatia, napr. počítačové či zdravotné kurzy či tvorivé dielne, ktoré ukážu prepojenia skúseností a zručností starých rodičov s deťmi. Chýbať nebude ani obľúbený koncert "Kytica pozdravov", ktorý pre starších Bratislavčanov pripravuje mladá generácia, žiaci umeleckých škôl a centier voľného času a kde primátor Milan Ftáčnik ocení piatich seniorov, ktorí sa zaslúžili o rozvoj a propagáciu hlavného mesta, titulom Senior roka 2013.