Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na hoteli na Poľane nainštalovali členovia horskej služby defibrilátor

Na archívnej snímke defibrilátor. Foto: TASR - Adriána Hudecová

Horská služba Poľana ako samostatná oblasť horskej služby vznikla 29. októbra 2022 počas Celoslovenského snemu horskej služby.

Hriňová 17. novembra (TASR) – Turistom v ohrození života bude na Poľane pomáhať automatický defibrilátor. Na tamojší horský hotel ho v týchto dňoch nainštalovali členovia novovzniknutej Horskej služby Poľana. Informuje o tom primátor Hriňovej Stanislav Horník na sociálnej sieti.

"Automatický defibrilátor s jednoduchým ovládaním je neoceniteľným pomocníkom, ktorý poskytuje obrazové a hlasové pokyny a pomôcky počas fázy kardiopulmonálnej resuscitácie," uvádza Horník.

Horská služba Poľana ako samostatná oblasť horskej služby vznikla 29. októbra 2022 počas Celoslovenského snemu horskej služby. Na Poľane pôsobila kedysi horská služba ako okrsok Nízkych Tatier-juh od roku 1963. "Je pre nás česť, že sme získali toľko dôvery a možnosť rozvíjať sa ako samostatná oblasť," informuje na sociálnej sieti Horská služba Poľana s tým, že prípade potreby poskytnú pomoc každému, kto ju potrebuje.