Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na hraničnom priechode Čunovo – Rajka je už premávka bez obmedzení

Na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka sa v piatok ráno tvorili rozsiahle kolóny. Dôvodom bol protest pendlerov a Slovákov žijúcich v Rajke a okolí, ktorí priechod zablokovali. Bratislava, 9. júla 2021. Foto: TASR - Polícia SR

Na diaľničnom hraničnom priechode sa v piatok ráno tvorili rozsiahle kolóny.

Bratislava 9. júla (TASR) - Na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka je už premávka bez obmedzení. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Na diaľničnom hraničnom priechode Čunovo – Rajka sa v piatok ráno tvorili rozsiahle kolóny. Dôvodom bol protest pendlerov a Slovákov žijúcich v Rajke a okolí, ktorí priechod zablokovali. Rovnako tak už urobili v pondelok (5. 7.) večer. Vyjadriť tak chceli svoj nesúhlas s novými podmienkami vstupu do SR, ktoré platia pre pandémiu a delta variant nového koronavírusu. "Výrazne znevýhodňujú ľudí z prihraničných regiónov, a to napriek tomu, že bývajú na území, v ktorom nie je horšia epidemiologická situácia ako na Slovensku," vyhlásili miestni obyvatelia na sociálnej sieti v skupine Slováci v Rajke a okolí. Diskusia s kompetentnými orgánmi SR podľa nich nateraz nepriniesla žiadne riešenie.

Na diaľničnom hraničnom priechode pre piatkový protest zasahovali desiatky policajtov i antikonfliktný tím polície. Polícia zároveň monitoruje situáciu aj na iných hraničných priechodoch. Na niektorých eviduje zdržanie i tvorbu kolón. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa policajného prezídia Bárdyová, dôvodom sú občania, ktorí zablokovali niektoré hraničné priechody. V piatok dopoludnia bol napríklad blokovaný hraničných priechod v Komárne. Doprava bola preto presmerovaná na nový hraničný priechod.