Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Furmanské preteky sa prihlásilo 12 súťažiacich

Na snímke súťažiaci na Furmanských pretekoch v Hričovskom Podhradí v sobotu 13. januára 2018. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Výkonný riaditeľ Zväzu chovateľov koní na Slovensku František Grácz uviedol, že súťaž prebieha v klasických disciplínach, ktorými sú furmanský slalom, práca s drevom a ťažký ťah.

Hričovské Podhradie 13. januára (TASR) – Jedenásť Slovákov a jeden Poliak si merajú v sobotu svoje sily na druhom ročníku Furmanských pretekov v Hričovskom Podhradí v okrese Žilina. TASR o tom informoval spoluorganizátor podujatia a zároveň jeden zo súťažiacich Pavol Blaško.

Výkonný riaditeľ Zväzu chovateľov koní na Slovensku František Grácz uviedol, že súťaž prebieha v klasických disciplínach, ktorými sú furmanský slalom, práca s drevom a ťažký ťah. "Keďže sa na pretekoch zúčastnil aj poľský furman, dajú sa považovať za medzinárodné," doplnil.

Podujatie je zároveň prvým kolom dlhodobej súťaže Zväzu chovateľov koní na Slovensku, ktorá vyvrcholí tento rok v októbri. Podľa slov Grácza pravdepodobne to bude v Trenčíne. Po druhom ročníku furmanských pretekov v Hričovskom Podhradí sa uskutoční v tomto roku viacero ďalších podujatí rovnakého charakteru. "Jedenásty ročník furmanských pretekov prebehne vo februári vo Vitanovej, nasleduje Nová Bystrica a potom sa to bude ťahať cez Považie až po Nitru," ozrejmil Grácz.

Preteky organizuje obec Dolný Hričov v spolupráci s Hričovským Podhradím, Zväzom chovateľov koní na Slovensku a Pavlom Blaškom.