Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na internetovom bazári s oblečením obrali Bratislavčanku o 690 eur

Na archívnej snímke zo 17. marca 2021 muž vyťahuje z peňaženky bankovku v hodnote 100 eur v nemeckom Sieversdorfe. Foto: TASR/DPA

Polícia v súvislosti s prípadom upozorňuje ľudí, aby v žiadnom prípade neposkytovali údaje svojej platobnej karty na bazári s oblečením.

Bratislava 11. novembra (TASR) - Na internetovom bazári s oblečením obrali 41-ročnú Bratislavčanku o 690 eur. Podala preto trestné oznámenie. Polícia Bratislavského kraja o tom informovala na sociálnej sieti.

Žena inzerovala na internete svoje oblečenie. "Na jej ponuku zareagoval neznámy záujemca, ktorý pod zámienkou kúpy tovaru vylákal od nej údaje jej platobnej karty. Keď skontrolovala svoj bankový účet, zistila, že jej odišli dva neoprávnené prevody vo výške 500 eur a 190 eur," priblížili policajti.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III prijal trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

Polícia v súvislosti s prípadom upozorňuje ľudí, aby v žiadnom prípade neposkytovali údaje svojej platobnej karty na bazári s oblečením. "Keď predávate tovar, nie je potrebné aby ste zadávali číslo karty, údaje o jej platnosti, ako aj verifikačný kontrolný kód," podotkli.