Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Na juhu Nitrianskeho kraja je priebeh volieb pokojný

Na snímke Slovenskí Rebeli z Komárna prišli voliť v krojoch z rôznych regiónov Slovenska vo volebnej miestnosti v Komárne 30. septembra 2023. Foto: TASR - Milan Drozd

V Levickom okrese sa zatiaľ zaoberali iba podnetmi, ktoré sa týkali farby pečiatky na obálkach.

Levice/Šaľa 30. septembra (TASR) - Predčasné parlamentné voľby v okresoch Levice a Šaľa prebiehajú pokojne a bez problémov. Pre TASR to uviedli členovia oboch okresných volebných komisií.

V Levickom okrese sa zatiaľ zaoberali iba podnetmi, ktoré sa týkali farby pečiatky na obálkach. "Tie boli vyriešené, zvyšok boli iba drobné administratívne problémy, ktoré sa na mieste odstránili. V jednom z okrskov napríklad volič upozornil, že mu chýbal volebný lístok jednej z kandidujúcich strán. Okamžite bol doplnený a my sme okrskovú komisiu upozornili, aby pre istotu všetko znova prekontrolovali," povedal predseda okresnej volebnej komisie v Leviciach Martin Bátovský.

Bezproblémový priebeh hlási aj okresná volebná komisia v Šali, ktorá doteraz nezaznamenala žiadne incidenty ani podnety. V oboch južných okresoch Nitrianskeho kraja je záujem o voľby zatiaľ veľký. "Na viacerých miestach bolo vidieť, že ľudia stoja pred volebnými miestnosťami v rade," dodal Bátovský.

Voľby v Komárne a Nových Zámkoch sú pokojné, účasť je vysoká


Okrskové volebné komisie v Komárne a Nových Zámkoch zatiaľ nemuseli riešiť žiadnu mimoriadnu situáciu a priebeh volieb hodnotia doteraz ako bezproblémový. Pre TASR to potvrdili zapisovatelia okresných volebných komisií. Oživenie v Iži v okrese Komárno priniesli do volebnej miestnosti členovia miestneho folklórneho súboru, ktorí prišli k volebným urnám oblečení v krojoch.

Záujem o parlamentné voľby Nitrianskeho kraja je vysoký, zhodujú sa členovia okrskových komisií. Podľa ich slov už v dopoludňajších hodinách prišla v niektorých okrskoch k volebným urnám viac ako polovica zapísaných voličov.

V okrese Komárno je vytvorených celkovo 103 okrskov, z nich 33 sa nachádza v okresnom meste. V okrese Nové Zámky je vytvorených 136 okrskov, v samotnom meste Nové Zámky je zriadených 31 okrskov.