Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Katolíckej univerzite v Ružomberku ukončili akademický rok

Na archívnej snímke pohľad na novú budovu Univerzitnej knižnice Katolíckej univerzity v Ružomberku. Foto: TASR - Oliver Ondráš

S prednáškou vystúpil aj emeritný prezident Európskej spoločnosti pre katolícku teológiu Miloš Lichner.

Ružomberok 18. mája (TASR) – Teologickou prednáškou a hudobným koncertom ukončili v stredu akademický rok 2021/2022 na Katolíckej univerzite (KU) v Ružomberku. TASR o tom informoval Martin Pinkoš z KU.

Program ukončenia akademického roka sa začal dopoludnia svätou omšou Te Deum v kostole svätej Rodiny v Ružomberku, časti Rybárpole. Hlavným celebrantom bol košický arcibiskup a veľký kancelár KU Bernard Bober. Po bohoslužbe sa v Aule Jána Pavla II. uskutočnilo zasadnutie akademickej obce. "Novozvolený rektor Jaroslav Demko vyzdvihol význam podporovateľov univerzity, činnosť jej zamestnancov, ale aj dobrovoľnícku pomoc študentov v spojení s krízou spôsobenou konfliktom na Ukrajine," priblížil Pinkoš a dodal, že s prednáškou vystúpil aj emeritný prezident Európskej spoločnosti pre katolícku teológiu Miloš Lichner.

Súčasťou zasadnutia akademickej obce bolo oceňovanie študentov fakúlt KU za reprezentáciu a tiež pedagógov a zamestnancov univerzity, ktorí sa podieľali na príprave druhého ročníka multižánrového festivalu Unium.

"Zavŕšením celodenného programu bol koncert klaviristky Skyvy vo výstavnej sieni univerzitnej knižnice," doplnil Pinkoš.