Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na koncerte v košickom Dome umenia vytvorili rekord s 540 účinkujúcimi

Na snímke vzdelávací koncert z cyklu Príbeh hudby v Dome umenia v Košiciach 23. septembra 2022. Foto: TASR - Roman Hanc

Účastníkmi pritom boli nielen diváci v sále, ale aj tisíce žiakov a študentov zo škôl na celom Slovensku, kam sa koncert vysielal online cez interaktívne tabule.

Košice 23. septembra (TASR) – Slovenský rekord v počte účinkujúcich na hudobnom koncerte vytvorili v piatok v košickom Dome umenia. Do koncertu sa zapojilo celkovo 540 účinkujúcich.

"Je to ustanovujúci rekord, pričom sa doň zapojili účinkujúci na pódiu aj diváci v hľadisku," potvrdil pre TASR riaditeľ Knihy slovenských rekordov Igor Svítok.

Stalo sa tak na vzdelávacom koncerte z cyklu Príbeh hudby, na ktorom sa predstavil Bratislavský chlapčenský zbor (BChZ) a Štátna filharmónia Košice (ŠfK) s autorom podujatia a zbormajstrom BChZ Gabrielom Rovňákom ml. Zaznela pritom premiéra skladby Na Svišťovom štíte mladej slovenskej skladateľky Haimoni Balgavej.

Na snímke zľava autor podujatia a zbormajster BChZ Gabriel Rovňák ml., riaditeľka Štátnej filharmónie Košice Lucia Potokárová a slovenská skladateľka Haimoni Balgavá pózujú s certifikátom Knihy slovenských rekordov v Dome umenia v Košiciach 23. septembra 2022.
Foto: TASR - Roman Hanc


Účastníkmi pritom boli nielen diváci v sále, ale aj tisíce žiakov a študentov zo škôl na celom Slovensku, kam sa koncert vysielal online cez interaktívne tabule. Celkový počet účinkujúcich vrátane tých "na diaľku" tak bude tvoriť ďalší ustanovujúci rekord. "Tento počet budeme vedieť až v priebehu niekoľkých dní, vystavený tak bude ďalší certifikát," povedal Svítok.