Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na kopci Bubeník vybudovali nový náučný chodník

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Mladší návštevníci si môžu vyskúšať svoje zručnosti a poznanie kultúrnych pamiatok v pexese.

Trstená 26. októbra (TASR) - Nový interaktívno-vzdelávací náučný chodník vybudovala samospráva Trstenej na tamojšom kopci Bubeník. Jeho súčasťou je desať tabúľ, o okolitej faune, flóre a histórii mesta informuje zábavnou a interaktívnou formou. Mesto Trstená o tom informovalo na sociálnej sieti.

"Na konci náučného chodníka - na vrchole kopca Bubeník je vytvorená oddychová zóna. Tu si môžu návštevníci nielen oddýchnuť, ale tiež pozorovať bohaté okolité kultúrne a prírodné dedičstvo, najmä krásny výhľad na Západné Tatry - Roháče," uviedlo mesto s tým, že mladší návštevníci si môžu vyskúšať svoje zručnosti a poznanie kultúrnych pamiatok v pexese.

Náučný chodník na Bubeník vybudovali vďaka finančnej podpore z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu slovensko-poľskej cezhraničnej spolupráce vo výške 20.188 eur. Ako dodala samospráva, dielo vzniklo v spolupráci s partnerom Gminou Czarny Dunajec v rámci projektu "Aktívne a mobilné poznávanie dedičstva pohraničia Poľska a Slovenska".