Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Na košickej Terase naplánovali upratovanie, zapojiť sa môžu všetci

Ilustračné foto. Foto: TASR

Brigádnici budú mať zabezpečené všetky potrebné pracovné pomôcky, vrecia, náradie, farby a štetce aj logistiku na prepravu materiálu i vyzbieraného odpadu medzi jednotlivými lokalitami.

Košice 7. júna (TASR) – Veľké upratovanie pred letom naplánovali v mestskej časti (MČ) Košice-Západ. V sobotu (8. 6.) sa uskutoční Deň čistej Terasy. V pláne je hromadné čistenie, maľovanie a úprava verejných priestranstiev. Do brigády sa môžu zapojiť všetci obyvatelia. Zraz dobrovoľníkov bude ráno o 8.00 h pred budovou miestneho úradu na Triede SNP 39.

„Iniciátor akcie, starosta Mestskej časti Košice-Západ Marcel Vrchota a jeho zástupca Peter Berinšter budú informovať o činnostiach a lokalitách, ktoré následne budú pod koordinačnou taktovkou jednotlivých poslancov miestneho zastupiteľstva,“ uvádza sa na webovej stránke MČ Košice-Západ.

Brigádnici budú mať zabezpečené všetky potrebné pracovné pomôcky, vrecia, náradie, farby a štetce aj logistiku na prepravu materiálu i vyzbieraného odpadu medzi jednotlivými lokalitami. MČ predpokladá, že skrášľovanie Terasy potrvá asi päť hodín. Výsledkom majú byť vyzbierané odpadky, vymaľované zábradlia, oplotenie voľnočasových priestranstiev či detských a športových ihrísk.

Na každom z ôsmich Luníkov sú vytypované oblasti, kde sa môžu dobrovoľníci realizovať. „Ako príklad aktivít, ktoré nás čakajú, sú čistenie Račieho potoka na Popradskej, šarabovanie mlatových chodníkov na Narcisovej či maľovanie detských ihrísk.“

Dobrovoľníci dostanú po upratovaní guláš od starostu v klube v Zuzkinom parku.