Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na kúpalisku v Trebišove vybudujú tobogan

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

V minulej letnej sezóne pribudli na kúpalisku fitnes športovisko a detské centrum s hracími prvkami.

Trebišov 27. septembra (TASR) – Novou atrakciou na mestskom kúpalisku v Trebišove by sa mal stať na budúci rok tobogan. Mestskí poslanci na tento účel aktuálne schválili 160.000 eur z rezervného fondu.

Stavbu budú tvoriť štartovacia veža, vysoká zhruba 5,5 metra, s dvoma šmýkačkami a dojazdovými bazénmi. "Touto investíciou reflektujeme požiadavky návštevníkov letného kúpaliska, a nie sú to len z nášho mesta, ale aj zo širšieho regiónu, ktorí si už vyberajú, aké zariadenie navštívia. Postupnými krokmi sa snažíme zatraktívniť prostredie, aby bolo využívané v čo najväčšom počte," uviedol pred poslancami tento týždeň trebišovský primátor Marek Čižmár. Už predchádzajúce investície do areálu vodných športov a jeho služieb sa podľa neho prejavili vo vyššej návštevnosti, a tým aj na tržbách.

V minulej letnej sezóne pribudli na kúpalisku fitnes športovisko a detské centrum s hracími prvkami. "Našou ambíciou do novej letnej sezóny je ukončiť výstavbu toboganu a zároveň trochu zmodernizovať a rozšíriť škálu reštauračných, bufetových služieb a spolu s celoročným spustením areálu vodných športov vytvoriť podmienky pre zvýšenie tržieb pre Technické služby mesta," povedal primátor. Prostriedky rezervného fondu sú tvorené z prebytku rozpočtu z minulého obdobia.

Podľa plánu zároveň pokračujú rekonštrukčné práce na objekte mestskej plavárne. Druhá etapa kompletnej obnovy začala vlani v novembri 2019, ukončenie je zazmluvnené na máj 2021.