Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

Na letnej škole v L. Mikuláši sa žiaci učili i o finančnej gramotnosti

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Cieľom Letnej školy 2022 bolo vyrovnanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov.

Liptovský Mikuláš 21. augusta (TASR) - Letnú školu využili žiaci z Liptovského Mikuláša i na výučbu o finančnej gramotnosti. Dozvedeli sa i viac o práci hasičov a pozreli si expozície múzeí. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Do celoslovenského projektu sa v meste na Liptove zapojili Základná škola (ZŠ) Miloša Janošku a ZŠ s materskou školou Okoličianska. "Žiaci v ZŠ Miloša Janošku sa zamerali na ochranu životného prostredia, ríšu rastlín a hmyzu, finančnú gramotnosť, angličtinu či riešenie logických úloh," uviedla Čapčíková.

Deti podľa nej navštívili Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, Múzeum Čierny orol, vyšli na Háj Nicovô, na vrch Hrádok pri Stošiciach a videli aj Likavský hrad.

"Žiaci zo ZŠ Okoličianska spoznali modrotlač, voskovú rezervu, modelovanie a vyrábali pečiatky. Pozreli si Národopisné múzeum v Liptovskom Hrádku, kde sa im najviac páčila expozícia ovčiarstva," doplnila Čapčíková. V ďalších dňoch sa deti počas svojej návštevy na hasičskej stanici podľa nej dozvedeli viac o práci hasičov a vydali sa za krásami Liptovského Jána.

Cieľom Letnej školy 2022 bolo vyrovnanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov.