Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Na Molecovej ulici v Bratislave vymenia asfalt

Ilustračná foto Foto: TASR – František Iván

Práce by mali ukončiť do konca novembra.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Motoristi, ktorí využívajú na cestu domov pravidelne Molecovu ulicu v bratislavskej Karlovej Vsi, by sa mali od štvrtka (4.11.) pripraviť na dopravné obmedzenia. Tie súvisia s výmenou asfaltového povrchu jazdných pruhov v smere na Dlhé diely. Informuje o tom mestská časť Bratislava-Karlova Ves.

"Počas výmeny povrchu vozovky je potrebné rátať s obmedzením rýchlosti v dôsledku dočasného striedavého uzatvorenia jazdných pruhov a presmerovaním dopravy do iných jazdných pruhov," upozornila samospráva. Práce by mali ukončiť do konca novembra.

Mesto Bratislava na sociálnej sieti spresnilo, že cestu budú opravovať v úseku od Karloveskej po Janotovu ulicu. Pre práce budú striedavo uzatvárať jazdné pruhy, cesta však zostane neustále prejazdná v oboch smeroch. "Počas prác dôjde k výmene asfaltu za tuhšiu asfaltovú zmes, ktorá je odolnejšia voči deformáciám, teda vyjazďovaniu koľají," spresnil bratislavský magistrát. Pribudne aj živičná vrstva s hrubším kamenivom, ktorá pomôže vozidlám pri stúpaní do kopca hlavne v zimných mesiacoch. Povrch vozovky sa totiž stane bezpečnejším a menej šmykľavým.

"Pozitívny vplyv novej asfaltovej zmesi sa prejaví aj lepším odvádzaním zrážkovej vody z povrchu vozovky a vyššia medzerovitosť vrstvy zas zníži hlučnosť pri prechádzaní po komunikácii," poznamenala samospráva.