Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Na mužov sa vyrútila medvedica, ochranár postrelil kolegu

Ilustračná snímka. Foto: TASR František Iván

Keď sa zviera priblížilo na približne 7 metrov, jeden zo zamestnancov na medvedicu vystrelil.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Banský Bystrica 8. apríla (Teraz.sk/TASR) - Na zamestnancov Štátnej ochrany prírody sa rozbehla medvedica. Za presne doposiaľ neobjasnených okolností došlo k strelnému poraneniu jedného z ochranárov, informuje na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Udalosť sa stala v nedeľu v dopoludňajších hodinách na Poľane v časti Kyslinky, kde dvaja zamestnanci Štátnej ochrany prírody vykonávali pracovnú činnosť. Podľa polície muži zahliadli v lesnom poraste medvedicu a dva menšie medvede, pričom sa medvedica mala smerom k mužom náhle rozbehnúť. Keď sa zviera priblížilo na približne 7 metrov, jeden zo zamestnancov na medvedicu vystrelil.

"Za presne doposiaľ neobjasnených okolností došlo k strelnému poraneniu jeho kolegu. Zranený muž bol so zraneniam prevezený do banskobystrickej nemocnice. Podľa dostupných informácií ide o poranenie nohy v oblasti lýtka," uviedla polícia.

Prípad zadokumentovali kolegovia z Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Zvolene, pričom bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Muž strieľal so zbraňou, ktorú mal v legálnej držbe. Zbraň aj náboje k zbrani boli od držiteľa vydané do trestného konania. Prípad je naďalej v štádiu vyšetrovania.

Hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Ružena Maťašeje v pondelok pre TASR uviedla, že pacienta prijali na kliniku úrazovej chirurgie. "Jeho stav je stabilizovaný," podotkla.