Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Na Myjave si zasúťažia modelári zo Slovenska i zahraničia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Okrem samotnej prezentácie prihlásených modelov sa uskutočnia dva workshopy. Povedú ich modelári Ján Moravčík z Liptovského Hrádku a Marek Zindulka zo Šumperka.

Myjava 3. novembra (TASR) - Súťažná výstava plastikových a papierových modelov O myjavský erb sa po dvojročnej prestávke uskutoční opäť. TASR o tom informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Dejiskom výstavy bude Kultúrny dom Samka Dudíka. "Zúčastnia sa na nej stovky modelov lietadiel, vrtuľníkov, pozemnej techniky, áut, lodí, budov a ďalších predlôh. Modelári nielen z celého Slovenska ale aj zahraničia budú nielen vystavovať, ale aj súťažiť. A to v 45 študentských, juniorských a seniorských kategóriách," uviedol Hrin.

Okrem nich plánujú organizátori udeliť štyri špeciálne ceny. "Kopaničiarik je cena udelená autorovi najlepšieho juniorského modelu. Ocenenie získa aj autor za najlepší model leteckej alebo pozemnej techniky v službách Ozbrojených síl SR. Ďalšou bude cena za najlepší model prúdového lietadla a autor najlepšieho papierového modelu sakrálnej stavby získa cenu s názvom Myjavská veža," doplnil hovorca mesta.

Okrem samotnej prezentácie prihlásených modelov sa uskutočnia dva workshopy. Povedú ich modelári Ján Moravčík z Liptovského Hrádku a Marek Zindulka zo Šumperka. Súčasťou akcie bude aj ponuka stavebníc modelov a modelárskeho sortimentu. Výstava sa oficiálne začne v sobotu 5. novembra o 10.00 h. Registrácia modelov bude spustená od 8.00 h. Vyhlásenie výsledkov je naplánované na 15.15 h.