Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Sabinove sprístupnili výstavu o bankárovi M. Bosákovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V rámci medzinárodného projektu Dvojrok Michala Bosáka - International Bosak Years 2022 - 2023 boli vyhlásené viaceré súťaže pre žiakov základných a študentov stredných škôl.

Sabinov 25. mája (TASR) - Výstavu fotografií o živote americko-európskeho filantropa a bankára slovenského pôvodu Michala Bosáka sprístupnili v stredu pri soche Sabíny na Námestí slobody v Sabinove. Ako TASR informoval Rudolf Bosák zo Spoločnosti Michala Bosáka v Prešove, ide o miniprojekt BosakSAbinovWeek22, ktorý je súčasťou podprojektu BosakSarisWakeUp22.

"V rámci podprojektu chceme 'prebudiť' cez mestá Sabinov, Prešov, Giraltovce, Lipany, Hanušovce nad Topľou, Veľký Šariš, Bardejov a Svidník celý Šariš, aby si ľudia tam žijúci uvedomili, akú výnimočnú postavu celosvetového rangu zrodil Šariš, a to Michala Bosáka," povedal Rudolf Bosák.

V rámci medzinárodného projektu Dvojrok Michala Bosáka - International Bosak Years 2022 - 2023 boli vyhlásené viaceré súťaže pre žiakov základných a študentov stredných škôl. Budúci rok tiež plánujú zorganizovať viaceré výstavy v Spojených štátoch amerických.

Výstavu, ktorá bola už prezentovaná vo Washingtone, New Yorku, Moskve, Londýne, Dubline, Varšave, Prahe si môžu záujemcovia podľa jeho slov pozrieť na Námestí slobody do 31 mája. O deň neskôr 1. júna bude prezentovaná v Základnej škole na Komenského ulici v Sabinove.