Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Na nelegálnych migrantov upozornili hraničiarov ukrajinskí kolegovia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Prezídium PZ

Hraničiari migrantom vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a všetkých členských štátov EÚ na dobu troch rokov.

Porúbka 25. januára (TASR) – Dvoch štátnych príslušníkov Moldavska odovzdali v pondelok (24. 1.) policajti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny po tom, ako ich v nedeľu (23. 1.) zadržali neďaleko ukrajinsko-slovenskej hranice. Na pohyb cudzincov v pohraničnom území upozornili slovenských hraničiarov ich ukrajinskí kolegovia, informovala o tom TASR hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická.

"V popoludňajších hodinách 23. januára kontrolovali policajti mobilnej zásahovej jednotky PZ v pôsobnosti RHCP Sobrance v katastrálnom území obce Porúbka, okres Sobrance, dvoch štátnych príslušníkov Moldavska na základe informácie od príslušníkov Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny o možnom narušení vonkajšej hranice v smere z Ukrajiny do SR," priblížila.

Keďže Moldavci prekročili ukrajinsko-slovenskú hranicu neoprávnene mimo hraničného priechodu a rovnako neoprávnene sa zdržiavali na území Slovenska, hraničiari im vydali rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a všetkých členských štátov EÚ na dobu troch rokov. Svojim ukrajinským kolegom odovzdali cudzincov hraniční policajti po vykonaní testov na ochorenie COVID-19 s negatívnym výsledkom na základe Dohody medzi Európskym spoločenstvom a vládou Ukrajiny o readmisii osôb.