Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Na národnom štadióne v Bratislave budú očkovať v sobotu poslednýkrát

Na archívnej snímke priestory veľkokapacitného očkovacieho centra v Národnom futbalovom štadióne (NFŠ). Foto: TASR - Dano Veselský

V auguste chce Bratislavský kraj s vakcináciou ľudí proti ochoreniu COVID-19 pokračovať v teréne, priamo v obciach a komunitách.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Vo veľkokapacitnom očkovacom centre Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ) v Bratislave budú očkovať proti ochoreniu COVID-19 aj vo štvrtok (5. 8.) vakcínou Janssen od Johnson & Johnson. Vakcinovať budú dospelých aj bez SMS pozvánky. Vyplýva to z rozpisu očkovacích dní na NFŠ.

Riaditeľ odboru zdravotníctva BSK a lekár kraja Tomáš Szalay potvrdil, že v sobotu (7. 8.) budú na NFŠ nateraz vakcinovať poslednýkrát. Očkovať budú vakcínou Comirnaty od spoločnosti Pfizer deti od 12 rokov a dospelých. "Vezmeme aj ľudí bez registrácie, aj ľudí na kombináciu vakcín, teda prvá AstraZeneca, druhý Pfizer. Na štadión sa možno o pár týždňov vrátime, ak bude záujem v čakárni alebo ak padne rozhodnutie o tretích dávkach," uviedol na sociálnej sieti Szalay.

V auguste chce BSK s vakcináciou ľudí proti ochoreniu COVID-19 pokračovať v teréne, priamo v obciach a komunitách. "V ďalších dňoch preskupíme sily a väčšmi sa sústredíme na očkovanie v obciach Bratislavského kraja," potvrdil lekár kraja.

Na NFŠ, najväčšom očkovacom centre na Slovensku, sa začalo s očkovaním v marci. Bratislavský kraj mal na konci júla na NFŠ za sebou už vyše 250.000 očkovaní. Počas najväčšieho záujmu sa vo veľkokapacitnom centre vakcinovalo šesť dní v týždni.