Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Na obchádzkovej trase pri Muráni platí nový harmonogram

Ilustračné foto Foto: Tablet TV

Mimo určeného harmonogramu je podľa Banskobystrického samosprávneho kraja umožnený prejazd vozidlám Lesov SR a záchranných zložiek, tiež autobusom a v nevyhnutných prípadoch i ďalším.

Muráň 11. novembra (TASR) – Pre úpravu obchádzkovej trasy medzi Muráňom a Muránskou Hutou v Revúckom okrese na nej platí nový harmonogram prejazdu. Informovala o tom hovorkyňa Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Lenka Štepáneková.

„Spevnenie výhybní, krajníc, montáž zvodidiel a lokálne opravy vozovky, to sú práce, ktoré aktuálne prebiehajú na dočasnej obchádzkovej trase medzi Muráňom a Muránskou Hutou, ktorá vedie cez Národný park Muránska planina. Na trase, ktorou môžu prechádzať len vozidlá s povolením, preto až do ukončenia prác platí nový harmonogram prejazdu,“ ozrejmila Štepáneková.

Ako pokračoval Peter Ošvát, vedúci výrobného strediska spoločnosti Skanska SK, ktorá je dodávateľom, v smere od Muránskej Huty je premávka umožnená v čase o 7.45 h. „Následne je to v časoch o 9.45, 12.45, 15.45 a 16.45 h, potom už každú hodinu. V opačnom smere to je v časoch o 8.15, 11.15, 14.15, 15.15 a 17.15 h, potom už každú hodinu,“ konkretizoval.

Mimo určeného harmonogramu je podľa BBSK umožnený prejazd vozidlám Lesov SR a záchranných zložiek, tiež autobusom a v nevyhnutných prípadoch i ďalším. Ukončenie prác na obchádzkovej trase je predbežne naplánované na 29. novembra.