Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na obnovu bytoviek v Liptovskom Mikuláši šli tento rok tri milióny eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pri obnove išlo hlavne o zateplenie, výmenu výťahov či rozvodov inžinierskych sietí.

Liptovský Mikuláš 30. novembra (TASR) - Na renováciu bytových domov v Liptovskom Mikuláši išli tento rok tri milióny eur. Financie zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) a eurofondov pomohli zlepšiť technický stav 12 bytoviek s 538 bytmi.

"Žiadosti predkladali správcovia zastupujúci vlastníkov bytov a spoločenstvá vlastníkov bytov. Schválili nám všetky podané žiadosti, z nich 11 bolo z Liptovského Mikuláša a jedna z Liptovského Hrádku," konštatoval Miroslav Kašák z oddelenia ŠFRB Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši.

Najväčšími projektmi boli bytovky na uliciach Jefremovskej, Žiarskej, Opavskej, Brezovej a Československej brigády. Pri obnove išlo hlavne o zateplenie, výmenu výťahov či rozvodov inžinierskych sietí. "Obnova budov patrí medzi kľúčové oblasti pri plánoch Európskej únie znížiť do roku 2030 emisie skleníkových plynov o 40 percent. Renovácia objektov je tiež dôležitá pri tvorbe pracovných miest v malých a stredných podnikoch," priblížil Kašák.

Dodal, že žiadosti o finančné prostriedky na obnovu bytoviek je možné podávať od 15. januára do 30. septembra budúceho roka na oddelenie ŠFRB mestského úradu.