Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Na Ochotníckom javisku sa predstaví päť divadelných súborov i žiaci

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Vyhlasovateľom súťaže, odborným garantom a hlavným finančným partnerom je Národné osvetové centrum. Organizátorom je RKC v Prievidzi.

Prievidza 29. marca (TASR) - Svoje naštudovanie slovenských i zahraničných hier predvedie na tohtoročnom ročníku Ochotníckeho javiska v Prievidzi päť divadelných súborov z hornej Nitry, ako i žiaci Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Ladislava Stančeka v Prievidzi. Regionálne kolo súťažnej prehliadky sa uskutoční vo štvrtok (30. 3.) a v piatok (31. 3.) v priestoroch domu kultúry a Regionálneho kultúrneho centra (RKC). TASR o tom informovalo RKC.

Súťažnú prehliadku vo štvrtok otvorí Divadlo mladých Šesť Pé z Partizánskeho, ďalej to budú členovia divadelného súboru IDEa pri ZUŠ L. Stančeka Amália Bohňová, Alexander Vlk a Adam Šimko, ako i žiačka ZUŠ Dorota Peniašková. V piatok sa na javisku predstavia ochotníci zo Štúdia 95 pri ZUŠ v Bojniciach, Divadlo Valentína Beniaka z Chynorian a Divadlo "A" a Divadlo SHANTI z Prievidze.

Podujatie je súčasťou celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálneho divadla Belopotockého Mikuláš, ako i celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálneho divadla mladých FEDIM. Vyhlasovateľom súťaže, odborným garantom a hlavným finančným partnerom je Národné osvetové centrum. Organizátorom je RKC v Prievidzi.